Заборону на ввезення друкованої продукції держави-агресора хочуть зробити більш жорсткою

April 12, 2017
5 квітня 2017 року у Верховній Раді України було зареєстровано Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо заборони ввезення на український ринок друкованої продукції з території держави-агресора (№ 6291, н.д. Кривенко В.М., Кишкар П.М., Ляшко О.В. та інші).
 
Законопроектом пропонується зробити більш жорстким порядок ввезення на український ринок друкованої продукції держави-агресора. Таким чином, законопроект є наступником вже прийнятого у грудні закону. На відміну від останнього, яким запроваджувалася дозвільна процедура ввезення до України видавничої продукції у кількості понад 10 примірників, що має походження або виготовлена та/ або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, цей проект пропонує повну заборону такого ввезення. Відповідно, підлягає скасуванню дозвільна система, а також повноваження Держкомтелерадіо та його експертної ради у цій сфері.
 
Єдиним винятком є ситуація ввезення такої продукції громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників Картка законопроекту: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=61509.