Захід з прозорості медіавласності на Нараді ОБСЄ

September 12, 2013

Інститут Медіа Права та NIRAS, данська міжнародна консалтингова компанія, організовують додатковий захід в рамках Наради ОБСЄ з питань людського виміру. Захід відбудеться 25 вересня 2013 року у Варшаві.

Експертна дискусія буде присвячена прозорості медіа власності в країнах «Східного партнерства» та  Туреччині. Відсутність прозорості володіння засобами масової інформації в цих країнах відчутно загрожує плюралізму у медіа сфері. Широка громадськість в цьому регіоні майже не володіє доступною інформацією про власників медіа компаній. У той же час недоліки національного законодавства з доступу до інформації дозволяють місцевим політикам і олігархічним групам використовувати у власних інтересах наявні умови і купувати засоби масової інформації через посередників.

Пул експертів з міжнародної організації «Артикль 19», України, Білорусії, Молдови, Грузії, Азербайджану і Туреччини обмінюватимуться досвідом їх країн з цього питання, з метою спільно напрацювати рекомендації щодо його поліпшення. Також очікується, що доповідачі з Офісу Представника ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації та «Артиклю 19» теж виступлять на цьому заході.

В результаті заходу експерти мають розробити рекомендації щодо можливих шляхів забезпечення прозорості медіа власності в своїх країнах. Також будуть визначені вужчі теми для подальших досліджень та розглянута можлива наступна діяльність.

Запрошуємо охочих приєднатися до заходу.

Адреса: Meeting Room 3; Sofitel Warsaw Victoria hotel, Ul. Królewska 11, 00-065 Warsaw, Poland.

Час: 18.00-19.30. Середа, 25 вересня 2013.

Контактна особа:

Тетяна Семілетко, Інститут Медіа Права (Київ, Україна).

E-mail: tetiana.s@medialaw.kiev.ua; тел./факс: +38.044.496.05.80

 

Захід організовується за підтримки Програми ДАНІДА.