Захист від ліцензування

November 9, 2010

Третього листопада 2010 року до Верховної ради України було внесено проект Закону України “Про внесення змін до деяких законів України” (законопроект №7327, н.д. Ольга Боднар, Андрій Шевченко, фракція БЮТ, н.д. Ярослав Сухий, фракція Партії Регіонів; щодо заборони ліцензування та цензурування інформації, що розповсюджується мережею Інтернет)

Законопроектом передбачено, що розповсюдження програм, пакетів програм, передач, відео за запитом (video-on-demand) через всесвітню інформаційну систему загального доступу, яка логічно зв’язана глобальним адресним простором та базується на Інтернет-протоколі, визначеному міжнародними стандартами (Інтернет), не підлягає ліцензуванню та цензуруванню органами державної влади.

У випадку, якщо на певному інтернет-ресурсі буде розміщено дитячу порнографію, а також інформацію, що нестиме загрозу інтересам національної безпеки, територіальної цілісності або громадському порядку, здоров’ю населення, репутації або правам інших людей, авторським та суміжним правам, то за таке поширення відповідальність нестимуть власники ресурсу у порядку, встановленому законом.

Картка проекту: http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=38927

Текст проекту:http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc34?id=&pf3511=38927&pf35401=176487