Запрошуємо долучатися до нового проекту Інституту Медіа Права

September 5, 2012



 


Запрошуємо долучатися до нового проекту Інституту Медіа Права


На початку вересня Інститут Медіа Права розпочав роботу над проектом «Розбудова мережі захисників права на доступ до інформації», головною метою якого є гарантування правового захисту права кожного громадянина на доступ до інформації шляхом розбудови Мережі захисників права на інформацію. Ця ініціатива реалізовується за підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження».

В рамках проекту буде здійснюватись координація комунікації та роботи учасників Мережі, залучення нових членів та популяризація Мережі серед широкої громадськості. Також в рамках проекту буде проведено Другий форум захисників права на доступ до інформації – дводенний захід, що має на меті підвищення рівня кваліфікації учасників мережі та розвитку контактів між ними. Разом з тим за проектом будуть надаватись безкоштовні юридичні консультації щодо питань доступу до інформації для громадян а журналістів через гарячу лінію, координувати яку буде Інститут Медіа Права. Також за проектом заплановано надання юридичного захисту у судах громадянам із залученням фахівців Мережі. Результати найгучніших судових справ будуть презентовані під час прес-конференції.

Результатами впровадження проекту мають стати:

  • Зміцнення Мережі захисників права на доступ до інформації та підтримання плідної комунікації між членами Мережі;
  • Надання юридичної підтримки та супроводження не менше 5 судових справ;
  • Надання безкоштовних консультацій громадянам через гарячу лінію Мережі;
  • Підвищення кваліфікації 50 фахівців на Другому форумі захисників права на доступ до інформації;
  • Популяризація Мережі серед населення.

Наразі продовжується робота над збором контактів медіа юристів та адвокатів, які спеціалізуються в галузі доступу до публічної інформації. Інститут Медіа Права закликає своїх партнерів медіа юристів та адвокатів приєднатися до проекту.

У разі, якщо ви зацікавлені в участі у проекті та маєте бажання стати членом Мережі захисників права на доступ до публічної інформації, просимо заповнити коротку анкету та повідомити нас.

Контактна особа – Анна Балацька – anna@medialaw.kiev.ua

Метою проекту «Розбудова Мережі захисників права на доступ до інформації», що здійснюється Інститутом Медіа Права за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» є гарантування правового захисту права кожного на доступ до інформації. Детальніше про програму: www.irf.ua