Запрошуємо на прес-конференцію з питань доступу до інформації!

July 17, 2013
 

Запрошуємо Вас на прес-конференцію

«Захист права на доступ до інформації у суді: справи проти

центральних органів влади»

19 липня 2013 року о 10.30 в інформаційному агентстві УНІАН відбудеться прес-конференція, присвячена судовій практиці у справах з доступу до публічної інформації за позовами проти центральних органів влади.

На сучасний момент стан дотримання законодавства про доступ до інформації погіршився. Центральні органи влади, які мали б слугувати взірцем у наданні інформації, приховують її від громадян. Єдиний шлях відкрити інформацію – подання позовів та вироблення судової практики у цій галузі. Інститут Медіа Права за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» здійснює проекти, метою яких є забезпечення судового захисту права на доступ до інформації. Під час прес-конференції будуть детально висвітлені обставини судових справ проти центральних органів державної влади, а саме Верховної Ради України, Міністерства освіти України та Служби безпеки України, які всупереч чинному законодавству, відмовляють громадянам у доступі до публічної інформації. Позивачі та юристи висвітлять обставини справ та дадуть оцінку діям державних органів.

У прес-конференції візьмуть участь:

  • Тарас Шевченко, директор Інституту Медіа Права;
  • Ольга Сушко, юрист Інституту Медіа Права;
  • Андрій Богданович, заступник голови партії «Демократичний Альянс»;
  • Сергій Андрушко, журналіст.

Прес-конференція відбудеться у п’ятницю, 19 липня, о 10.30, в інформаційному агентстві УНІАН за адресою вул. Хрещатик, 4.

З питань акредитації будь ласка звертайтеся до Тетяни Олексіюк за тел. 067 5099536 або за адресою oleksiyuk@medialaw.kiev.ua


Прес-конференція здійснюється у рамках проекту «Розбудова Фонду захисту права на доступ до інформації». Метою цього проекту є гарантування судового захисту прав журналістів на доступ до інформації шляхом розбудови Фонду захисту права на доступ до інформації. Проект здійснюється громадською організацією «Інститут Медіа Права» за підтримки Програми «Засоби масової інформації» Міжнародного фонду «Відродження». Детальніше про програму: www.irf.ua.