Засідання Громадської ради при Нацраді

April 30, 2011
Двадцять першого квітня 2011 року Громадська рада при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення розглянула питання стану дитячого мовлення в Україні, інформування громадськості щодо процесу переходу на цифрове мовлення та питання взаємодії та комунікації Національної ради і Громадської ради.

Так, Громадська рада, зважаючи на численні неточні і некоректні повідомлення в ЗМІ щодо процесу переходу на ефірне цифрове мовлення рекомендувала Національній раді розробити методичні матеріали, які мають бути поширені серед представників Національної ради в регіонах, так  і через веб-сайт Національної ради.

Окрім того, Громадська рада рекомендувала Національній раді розробити чіткі критерії щодо визначення умови ліцензії «дитяче мовлення», а саме, щодо типології, жанрової особливості, диференціації дитячих передач та чітко закріплені у ліцензії проміжки часу для трансляції дитячих програм.

Наступне засідання громадської ради відбудеться 19 травня 2011 року о 16-00. На засідання планується обговорення питань мотивувальної частини рішень Національної ради, методики нарахування ліцензійного збору, стану і перспектив місцевого мовлення в процесі переходу на цифрове мовлення, обговорення типології дитячого мовлення.

Рішення Громадської ради доступні на Веб-сайті Національної ради:
http://nrada.gov.ua/ua/hromadskarada.html