Затверджено переліки відкритих даних

October 22, 2015

Вчора, 21 жовтня 2015 року, Кабінет Міністрів України затвердив Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних. Це положення прийняте на виконання змін до законодавства України у сфері доступу до публічної інформації, прийнятих у квітні 2015 року, які ввели до законодавства поняття відкритих даних.

До наборів таких даних у Положенні віднесена вся нормативно-правова база України, реєстри юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, адміністративно-територіального устрою, патентів України, медичних засобів та цін на медичні засоби, фінансові плани держпідприємств, єдиний реєстр спортивних споруд, кадастр родовищ та проявів корисних копалин України тощо. Переліки даних мають оприлюднюватися як на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних (http://data.gov.ua/), так і на сайтах відповідних розпорядників інформації.

З проектом положення можна ознайомитися за посиланням: http://www.e.gov.ua/sites/default/files/proekt_postanovy_vidkryti_dani.pdf

З аналітикою Інституту Медіа Права щодо можливостей, які відкриваються після затвердження цього Положення, можна ознайомитися за посиланням.