Завершилась ХІ Міжнародна літня школа медіа права

July 27, 2015

SAMSUNG CAMERA PICTURES24 липня завершилася ХІ Міжнародна літня школа медіа права. Цього року вона зібрала 24 учасники з України, Росії, Грузії, Молдови, Білорусі, Киргизстану, Таджикистану та Казахстану.

Інтернаціональним на Міжнародній літний школі медіа права був не лише склад учасників, але й тренерів. Разом з українськими лекторами заняття із слухачами проводили запрошені експерти зі США, Великої Британії, Австрії, Франції та Словенії.

Протягом трьох тижнів інтенсивного навчання учасники прослухали лекції та взяли участь у практичних заняттях з тематики медійного законодавства України та країн СНД, а також з практики регулювання медіа в Європі та США. Зокрема, чимало уваги присвячувалось аналізу справ Європейського суду з прав людини, свободі слова, дифамації, авторським правам, мові ворожнечі, регулюванню політичної реклами, Інтернет-грамотності журналістів та низці інших актуальних тем. В межах Школи учасники мали нагоду подискутувати, а також поділитися досвідом та проблемами власних країн в питаннях регулювання медіа.

moot courtЛітня школа традиційно завершилась змаганнями учасників під час Moot Court (модельного суду) з питання співвідношення права на приватне життя та права на свободу вираження поглядів. Після запеклих дебатів учасники отримали сертифікати про закінчення Міжнародної літньої школи медіа права й разом із лекторами, випускниками інших років та гостями відсвяткували її завершення на вечірці. Фотозвіт з прощальної вечірки можна переглянути на сторінці Інституту Медіа Права у мережі Facebook

 

 

Літня школа проводиться в рамках реалізації проекту «Підтримка свободи медіа», який здійснюється консорціумом на чолі c Радою міжнародних наукових досліджень та обміну Європа (IREX Europe) за підтримки Європейського Союзу.

Міжнародна літня школа медіа права проводиться в рамках проекту «Популяризація прав людини і демократії та посилення медійного та громадянського суспільства в Азербайджані, Україні і Білорусії» міжнародної організації «Міжнародна підтримка медіа» (International Media Support) за підтримки Міністерства Закордонних Справ Норвегії.

Літня школа медіа права проводиться за підтримки Шведського уряду.

Літня школа медіа права проводиться за підтримки спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні».