Завершилася Десята міжнародна літня школа медіа права

July 28, 2014

Двадцять п’ятого липня завершилася Десята міжнародна літня школа медіа права, яка об’єднала 23 учасники з Казахстану, Молдови, Грузії, Білорусії, Росії та України.

Протягом трьох тижнів учасники Літньої школи вивчали питання регулювання телебачення та радіомовлення, захисту приватного життя та свободи висловлювання, правового регулювання реклами, доступу до інформації, захисту персональних даних, регулювання поширення інформації в мережі Інтернет, захисту авторських прав та багато інших.

У вивченні цих питань акцент робився на міжнародні стандарти в галузі медіа права та можливості застосування міжнародного досвіду в реаліях країн, представниками яких були учасники школи. Лекції для учасників школи прочитали експерти з України, Словенії, Канади, Нідерландів.

Традиційним завершенням літньої школи стало проведення модельного судового засідання, під час якого учасники змогли попрактикуватись у застосуванні отриманих під час школи знань у сфері свободи вираження поглядів.     


Проведення літньої школи стало можливим завдяки підтримці проекту Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі» за фінансової підтримки уряду Канади.

Проведення літньої школи стало можливим завдяки підтримці Координатора проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки уряду Канади.

Міжнародна літня школа медіа права проводиться в рамках проекту «Популяризація прав людини та демократії і посилення медійного та громадянського суспільства в Азербайджані, Україні та Білорусі» міжнародної організації «Міжнародна підтримка медіа» за підтримки Міністерства внутрішніх справ Норвегії.

Проведення Літньої школи здійснюється за підтримки Уряду Швеції.