Завершилася ХІІІ Літня школа медіа права

July 31, 2017

ХІІІ Міжнародна літня школа медіа права успішно фінішувала. 21 медіа юрист із 5 країн отримали свої дипломи за підсумками тритижневого навчання у Літній школі – освітньому проекті Центру демократії та верховенства права.

Упродовж цього часу учасники з України, Білорусі, Казахстану, Вірменії та Киргизстану слухали лекції від провідних українських та зарубіжних експертів. Цього року тематика школи включала не лише різні аспекти медіа права, а й питання реформ та роботи громадських організацій над змінами у суспільстві. Окрім лекцій, учасники Школи виконували практичні завдання, відвідали цілий ряд екскурсій та взяли участь у двох експертних круглих столах, присвячених роботі медіа.

(Докладніше про кожен тиждень роботи Літньої школи читайте за посиланнями: [1], [2], [3])

Завершилася цьогорічна Літня школа вже традиційним мут-кортом – змаганням у формі модельного судового засідання. Учасники розглядали справу щодо звинувачення журналіста у використанні мови ворожнечі, спираючись на міжнародні стандарти медіа законодавства.

Після закінчення мут-корту учасники Літньої школи отримали свої дипломи.

Тарас Шевченко, директор ЦЕДЕМ, привітав усіх учасників Літньої школи.

«Літня школа уже тринадцятий раз святкує свій випускний. Хочу подякувати вам за ці три тижні. Сподіваюся, що проведений у Києві час вам запам’ятається гарною атмосферою, компанією та набутими знаннями, новими ідеями та цінностями, можливо – новими проектами, які народилися у вас під час навчання. Також дякую усім лекторам, які вже не перший рік відгукуються на наші пропозиції, та нашим міжнародним партнерам», – відзначив він.

Аліна Правдиченко, юрист, керівник напрямку “Освіта” ЦЕДЕМ, також подякувала усім залученим до роботи Літньої школи:

«Літня школа – це задоволення не лише для учасників, а й для організаторів. Адже її цінність – не лише в знаннях, а й у спілкуванні, і для нас великим задоволенням було спілкуватися з вами ці тижні».

Випускний вечір продовжився неформальним святкуванням.

Проведення Літньої школи здійснюється завдяки підтримці американського народу, яка була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз. Зміст програми Літньої школи є винятково відповідальністю організації Центр демократії та верховенства права і необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.

Проведення літньої школи в 2017 році стало можливим завдяки підтримці проекту Ради Європи “Свобода медіа в Україні”, який здійснюється в рамках Рамкової програми співпраці (РПС) Ради Європи і Європейського союзу для Вірменії, Азербайджану, Грузії, Республіки Молдова, України та Білорусі.

Літня школа медіа права також проводиться за підтримки проекту Ради Європи “Укріплення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні”.