Завершилася Восьма Міжнародна літня школа медіа права

August 6, 2012
3 серпня завершилася Міжнародна літня школа медіа права, що проводилася Інститутом Медіа Права вже ввосьме. Цього року Літня школа об’єднала 22 учасників з України, Таджикистану, Киргизстану, Вірменії, Молдови та  Росії.

Впродовж трьох тижнів учасники школи вивчали питання регулювання телебачення та радіомовлення, захисту приватного життя та свободи висловлювання, доступу до інформації, захисту персональних даних, практики розгляду спорів про дифамацію, регулювання поширення інформації в мережі Інтернет, регулювання передвиборної агітації, захисту суспільної моралі, авторських прав та багато інших.

У вивченні цих питань акцент робився на міжнародні стандарти в галузі медіа права, міжнародний досвід і можливості його застосування в реаліях країн, представниками яких були учасники школи.

Окрім основних занять, учасники відвідали український парламент, Національну Раду України з питань телебачення і радіомовлення, Адміністрацію Президента України, а також поспілкувалися з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Валерією Лутковською.

В рамках цьогорічної Міжнародної літньої школи медіа права також відбувся круглий стіл «Актуальні проблеми права на доступ до інформації на пострадянському просторі», під час якого учасники літньої школи ділились досвідом своїх країн.



Лекторами Восьмої школи стали українські та зарубіжні експерти медіа права: конституційний експерт Харківської правозахисної групи Всеволод Речицький, кандидат юридичних наук Василь Паліюк, директор з  юридичних питань, Керівник відділу верховенства права ОБСЄ в Україні Станіслав Шевчук, доктор юридичних наук Алєксєй Мінбалєєв (Челябінськ, Росія), адвокат та юрист Інституту Розвитку Регіональної Преси Людмила Опришко, адвокат «Тетерський та партнери» Тетяна Шмарьова, директор Бюро Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Андрій Ріхтер (Відень, Австрія), юрист Європейського Суду з прав людини Ольга Дмитренко (Страсбург, Франція), директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко та інші експерти. 

Проведення Восьмої Міжнародної літньої школи медіа права стало можливим завдяки підтримці Офісу Ради Європи в Україні, Інтерньюз та Міжнародної Підтримки Медіа.