ЗАЯВА ІНСТИТУТУ МЕДІА ПРАВА ЩОДО ЗВІРЯЧОГО ПОБИТТЯ ЖУРНАЛІСТКИ ТЕТЯНИ ЧОРНОВОЛ

December 25, 2013

ЗАЯВА
ІНСТИТУТУ МЕДІА ПРАВА

 

щодо звірячого побиття журналістки Тетяни Чорновол


Інститут Медіа Права висловлює обурення звірячим побиттям журналістки та активістки Євромайдану Тетяни Чорновол, яке сталося 25 грудня цього року. Невідомі перехопили автомобіль журналістки за містом, а коли вона намагалася втекти, жорстоко побили і кинули її на дорозі. Внаслідок цього Тетяна Чорновіл потрапила в реанімацію.

Тетяна Чорновол відома своїми журналістськими розслідуваннями про корупцію у вищих ешелонах влади, зокрема розслідуванням про резиденцію «Межигір’я», мисливські угіддя «Сухолуччя», кримські резиденції, газові схеми та тиск Росії. Остання публікація, опублікована за кілька годин до нападу, стосувалася маєтку у селі Підгірці, який журналістка пов’язує з Міністром МВС Віталієм Захарченком.

Завдання правоохоронної системи не лише швидко і ефективно розкривати скоєні злочини, але й вживати належних заходів для їх запобігання. Відсутність конкретних результатів у справах побитих студентів та журналістів, нові жорстокі замахи, залякування та тиск, звіряче побиття Тетяни Чорновол є підтвердженням неспроможності Міністерства внутрішніх справ і персонально міністра Захарченка виконувати покладені на них обов’язки. Ми вважаємо, що міністр внутрішніх справ Віталій Захарчено має негайно піти у відставку, оскільки не здатен забезпечити громадський порядок в державі. На наше переконання повна відповідальність за побиття журналістки Тетяни Чорновол лежить на владі.