Зеонбуд хочуть націоналізувати

December 4, 2015

2 грудня 2015 року у Верховній Раді України народними депутатами Кривошеєю Г.Г., Соболєвим Є.В. та Опанасенком О.В. було зареєстровано Проект Закону про націоналізацію товариства з обмеженою відповідальністю “Зеонбуд” (№ 3575).

Згідно з положеннями проекту, під націоналізацією розуміється примусове відчуження на користь держави частки у розмірі ста відсотків статутного капіталу ТОВ “Зеонбуд”. Розмір відшкодування вартості об’єкту націоналізації встановлюється рівноцінним оцінці їхньої вартості, визначеній на дату прийняття рішення про націоналізацію за вирахуванням суми заборгованості з виплати заробітної плати, матеріальної допомоги та інших визначених законодавством виплат та пільг працівникам ТОВ “Зеонбуд”, звільненим особам, а також виплат за податковими зобов’язаннями та обов’язковими внесками в державні фонди, а також фінансовими зобов’язаннями перед державою.

Примусове відчуження об’єкту націоналізації на користь держави буде здійснюватися після повного відшкодування його вартості. При цьому, таке відшкодування проводитиметься за рахунок державних довгострокових облігацій.

Картка законопроекту: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=57287.