Звільнити Хорошковського

September 7, 2010
Другого вересня 2010 року до Верховної Ради України було внесено проект постанови «Про Звернення Верховної Ради України до Президента України з приводу внесення подання про звільнення Голови Служби безпеки України Хорошковського В. І.» (проект № 7081, н.д. Сергій Соболєв, фракція БЮТ).

Проект звернення наголошує на тому, що Закон України «Про Службу безпеки України» не допускає використання Служби безпеки України в партійних, групових або особистих цілях, однак пан Хорошковський проігнорував цю вимогу. Крім того, на думку депутатів, безпрецедентно кричущим є конфлікт інтересів В. Хорошковського як державного службовця та як власника декількох бізнес-активів, зокрема телеканалу «Інтер».

Також депутатів непокоїть загальна активність СБУ щодо засобів масової інформації та журналістів, зокрема проведення профілактичних бесід тощо.

У зв’язку з цим та іншими викладеними фактами у зверненні пропонується звернутися до Президента України з пропозицією внести подання на звільнення Голови СБУ.

Нагадаємо, що відповідно до п. 12-1 ч. 1 ст. 8 Конституції України призначення та звільнення голови СБУ відбувається Верховною Радою України за поданням Президента України.

Картка проекту: http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=38442
Текст звернення: http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc34?id=&pf3511=38442&pf35401=171479