Матеріали за темою "захист персональних даних"

Ще новини за темою

Новини

ЄСПЛ: публікація відкритих персональних даних може порушувати право на приватність

27 червня 2017 року Велика палата ЄСПЛ остаточно не виявила порушень права на свободу слова та інформації в справі «Satakunnan Markkinaporssi Oy and Satamedia проти Фінляндії» після тривалого судового розгляду на національному рівні, попереднього рішення Суду Справедливості ЄС (16 грудня 2008 року) та рішення Четвертої Палати ЄСПЛ (21 червня 2015 року). Заявниками в справі були […]

Омбудсмен зреагував на порушення персональних даних військоматами

Вчора, 16 листопада 2015 року Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до Міністра оборони з поданням щодо «Довідки про родину призовника», заповнення якої вимагають військові комісаріати. Цей факт набув широкого розголосу, оскільки у довідці вимагається надати окремі персональні дані призовника, а також його батьків, що відносяться до категорії чутливих. Обробка таких […]

Депутат хоче дозволити вільне поширення персональних даних для захисту державної безпеки

Народний депутат Андрій Тетерук зареєстрував законопроект про внесення зміни до статті 25 Закону України «Про захист персональних даних» щодо удосконалення системи захисту персональних даних ( проект № 2959). Документ пропонує дозволяти обробку (зокрема, збирання та поширення) даних про фізичних осіб без застосування положень Закону «Про захист персональних даних», тобто без обов’язкової згоди та реалізації інших […]

Ще аналітика за темою

Аналітика

Баланс між правом на свободу вираження і правом на приватність в контексті публікації персональних даних особи

Автор: Опришко Дарія   Право на свободу вираження належить до основоположних прав людини. Воно закріплено в низці міжнародних нормативно-правових актів, зокрема, в Загальній декларації прав людини (ст. 19), Міжнародному пакті про громадянські і політичні права (ст. 19), Європейській конвенції з прав людини (ст. 10) (далі – «Конвенція»). Захист цього права найбільш дієво здійснюється на підставі […]

Ще матеріали бібілотеки за темою

Бібліотека

Рекомендація 1335 (1999) ПАРЄ “Дотримання Україною зобов’язань”

Рекомендація 1335 (1999) Парламентської Асамблеї Ради Європи “Дотримання Україною зобов’язань” Страсбург, 27 січня 1999 року Неофіційний переклад (витяги) 1. Асамблея зазначає, що з часу вступу до Організації 9 листопада 1995 року Україна, як країна-член, виконала частину зобов’язань, які містяться у Висновку N 190(1995). Однак, вона глибоко стурбована повільним виконанням державою тих зобов’язань, що залишилися. 2. […]

Рекомендація № R (96) 4 Про захист журналістів за умов конфліктів і тиску

Рада Європи. Комітет міністрів Рекомендація № R (96) 4 Про захист журналістів за умов конфліктів і тиску* (Ухвалена Комітетом міністрів 3 травня 1996 року на 98-й сесії) Комітет міністрів Ради Європи, відповідно до пункту b статті 15 Статуту Ради Європи, підкреслюючи, що в демократичному суспільстві свобода ЗМІ та вільне й безпереш-кодне здійснення журналістами їхніх функцій […]

Ми надаємо безоплатні консультації із юридичних питань у сфері інформаційного та медійного права. Будемо раді поділитися з вами своїм досвідом.

Листи з інших питань не розглядаються.

Докладніше про консультації

 

Для того, щоб отримати інформацію, яка вас цікавить, зверніться до нас за допомогою гарячої лінії: