Депутати! Працювати!

July 12, 2016

Напередодні сесійного тижня ширилися чутки про те, що депутати вже поїхали у відпустки і розгляд законів під загрозою. Тому сьогодні вранці Реанімаційний пакет реформ організував депутатам імпровізований “пляж” під стінами Верховної Ради, де вони можуть полежати на шезлонзі під парасолькою, випити коктейль, але під пильним наглядом журналістів. А відпочивши кілька хвилин, нехай повертаються до сесійної зали працювати.

Як блокування роботи Ради, так і можливі передчасні відпустки, відверто обурюють. Не ті часи, коли можна просто відпочивати – економічні, безпекові, соціальні питання місяцями, а часом і роками “висять” на розгляді депутатів. ЦВК мала бути переобрана ще два роки тому, сотні суддів чекають своєї долі затвердження або перенаправлення на конкурс, як цього, зокрема, вимагає Рух Чесно, НАБУ необхідно посилити правом на власне прослуховування. Реанімаційний пакет реформ підготував список всього із 56 реформаторських законопроектів, які вже зараз потрібно винести на голосування у сесійну залу, а не зволікати до осені.

У той час коли громадські активісти працюють вдень и вночі над просуванням порядку денного реформ, – депутати активно говорять про відпустки. Депутати повинні зрозуміти, що втрата часу у реформах може стати серйозним кроком назад для всієї держави. Вони мають відкласти поїздку у “закордонні виборчі округи” на користь роботи на благо реформ.

PS. Пленарне засідання таки розпочалося і РПР буде уважно стежити за результатами роботи депутатів.

Матеріал опубліковано 12 липня 2016 року у блозі  Тараса Шевченка на сайті “Українська Правда Блоги”