ЦЕДЕМ спільно з партнерами провів тренінг для журналістів

October 26, 2016

SONY DSC17-19 жовтня Центр демократії та верховенства права спільно з партнерами з IREX Europe організували у м. Рига тренінг для журналістів з питань професійної етики та стандартів. Українська делегація була представлена десятьма журналістами з усіх куточків країни.

У перший день своїм досвідом з учасниками поділився Томас Кент — президент Радіо Свобода. Він провів фантастичну лекцію на тему «Об’єктивність та етика у текстових, фото та відео матеріалах». Після обіду перед журналістами виступили юрист Центру демократії та верховенства права, керівник освітніх проектів Аліна Правдиченко, яка розповіла про юридичні аспекти авторського права, та юрист CEDEM Галина Чижик, на лекції якої учасники розглянули юридичні та етичні аспекти втручання у приватне життя.

Другий день був присвячений спілкуванню з Рітою Радушею, виконавчим директором Baltic Centre for Media Excellence, Майклом де Вільерсом, директором IREX Europe і колишнім журналістом BBC, та Іваном Колпаковим, головним редактором інтернет-видання «Медуза».

В останній день учасники мали змогу відвідати Латвійське суспільне телебачення “LTV” та редакцію інтернет видання “DELFI”. Працівники цих ЗМІ із задоволенням поділились своїм досвідом з українськими колегами та обговорили професійні проблеми.

Тренінг проводився в рамках виконання проекту «Підтримка свободи медіа», який реалізується консорціумом за участі Інституту Медіа Права та на чолі з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів Європа (IREX Europe) за підтримки Європейського Союзу.

IMG_5373 (1)

SONY DSC

SONY DSC 

SONY DSC

SONY DSC

IMG_5421