Чергові зміни до телевізійного закону

March 10, 2010

Десятого березня 2010 року Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (законопроект № 5459, н.д. Юрій Стець,  фракція блоку НУНС).

Закон спрямований на виправлення технічних помилок у ст. 32 («Видача ліцензії на мовлення») і у ст. 33 («Продовження строку дії ліцензії на мовлення»). Зокрема, у зазначених статтях були встановлені коректні посилання на попередні норми цього ж закону щодо позаконкурсного розгляду заяви про видачу ліцензії на мовлення та про продовження строку дії ліцензії на мовлення.

В той же час, не був виправлений більш суттєвий недолік у Законі України «Про телебачення і радіомовлення». У ст.31 цього закону («Плата за видачу, продовження, переоформлення ліцензій і за видачу дубліката ліцензій на мовлення та ліцензій провайдера програмної послуги»), нова редакція якої набула чинності 1 січня 2010 року містяться формули для обчислення ліценційного збору лише для аналогового ефірного мовлення та для провайдерів програмних послуг. Спосіб обчислення ліцензійного збору для супутникового, кабельного, проводового і багатоканального мовлення лишається невизначеним.

Адреса законопроекту:

http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=36753