Громадська рада закликає якнайшвидше прийняти закон про доступ до публічної інформації

November 3, 2010
Громадська рада при Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації на своєму засіданні 1 листопада ухвалила рішення про підтримку проекту Закону «Про доступ до публічної інформації» (реєстраційний №2763, Шевченко А.В.).

Члени Громадської ради закликали Верховну Раду України якнайшвидше винести на голосування та ухвалити цей важливий закон. На думку Громадської ради, прийняття закону значно покращить ситуацію з доступом громадян до інформації, сприятиме захисту прав журналістів, створить підґрунтя для зменшення корупції.

«Держава повинна перейти від заяв і обіцянок до конкретних кроків у напрямку захисту свободи слова та свободи інформації, – зазначає голова Громадської ради, директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко. – Ми не хочемо, щоб нас критикувала Європа за відсутність демократичного закону про доступ до інформації. Наша мета – щоб спільними діями і влади, і опозиції, і громадських організацій Україна вже наступного року суттєво піднялася в рейтингу свободи слова Репортерів без кордонів».