Ідентифікація держзамовлення

April 12, 2011
Сьомого квітня 2011 року до Верховної Ради України було внесено проект Закону України “Про внесення зміни до Закону України “Про телебачення та радіомовлення” щодо надання телеканалами ідентифікуючої інформації про участь держави та органів місцевого самоврядування у створенні телепередач” (законопроект №8365, н.д. Іван Денькович).

Автор пропонує доповнити закон новою статтею, відповідно до якої під час трансляції телепередачі, що були створені за кошти Державного та місцевих бюджетів має відображатися інформація, “яка ідентифікує орган влади, що виступив замовником такої телепередачі шляхом супроводження напису про такий орган влади або шляхом розміщення відповідної емблеми, що ототожнює участь відповідного органу влади у створенні телерадіопередачі”.

Метою закону, що подається у пояснювальній записці, є “запровадження громадського контролю за використанням бюджетних коштів, що спрямовуються навиробництво телепрограм для державних потреб та їх трансляції, створення механізму для унеможливлення нецільового використання коштів платників податків”.


Картка проекту:http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=40112
Текст проекту: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc34?id=&pf3511=40112&pf35401=189197