Інститут Медіа Права організував чергову неформальну зустріч медіа експертів

March 28, 2014

Інститут Медіа Права 27 березня 2014 року провів вже другу неформальну зустріч медіа юристів та медіа експертів  для спілкування та обміну ідеями, яка цього разу була присвячена першочерговим реформам в інформаційній сфері України.

Під час заходу учасники обговорили питання заборони трансляції російських телеканалів в Україні, зокрема, в світлі останнього рішення Окружного адміністративного суду України за заявою Голови Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення. Медіа експерти висловили думку щодо необхідності належного правового обґрунтування відключення телеканалів та важливості формування позиції громадського сектору щодо підтримки такої політики.

Крім цього, багато уваги під час обговорення було присвячено актуальним проблемам реформування НТКУ, НРКУ та ОДТРК у зв’язку з тим, що саме на базі державного мовника буде здійснюватись впровадження суспільного телебачення і радіомовлення. Юристи відзначили, що законопроект про суспільне мовлення, який передбачає це перетворення, потребує доопрацювань, зокрема, в частині механізмів здійснення такої реорганізації, а також вдосконалення положень щодо прозорого формування Наглядової ради та інших органів управління нового мовника.

Наостанок, учасники провели дискусію щодо необхідності і формату мовлення на закордонну територію.

Особисте спілкування фахівців у галузі медіа є надзвичайно важливим для обміну досвідом та генерування ідей. Тому Інститут Медіа Права продовжить підтримувати зустрічі для обговорення актуальних медіа проблем, утворення спільноти експертів та підтримання постійної комунікації між ними. 

Ця зустріч була проведена за сприяння міжнародної організації «Міжнародна підтримка медіа» IMS за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії.