Новий проект Постанови про акредитацію до Верховної Ради України

June 7, 2013

Шостого червня 2013 року у Верховній Раді було зареєстровано проект Постанови «Про затвердження “Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України”» (проект № 2252а н. д. Юрій  Дерев’янко, Микола Томенко, Ірина Геращенко, Юрій Мірошниченко).

Ініціатори проекту пропонують затвердити нове Положення про акредитацію журналістів. Відповідно до зареєстрованого проекту, журналісти і технічні працівники за акредитаційними картками матимуть право безперешкодного входу на відкриті засідання комітетів та тимчасових комісій Верховної Ради. Акредитація ЗМІ при Верховній Раді здійснюється Прес-службою за наявності подання засобу масової інформації або заяви журналіста, технічного працівника.

«Наслідком прийняття проекту є врегулювання на законодавчому рівні порядку безперешкодного допуску акредитованих представників ЗМІ до будівель та приміщень Верховної Ради, на відкриті засідання комітетів, тимчасових комісій Верховної Ради, а також забезпечення його прозорості та відповідності нормативно-правовим актам», – йдеться у пояснювальній записці.

Нагадаємо, раніше народні депутати Леся Оробець, Андрій Пишний, Арсен Аваков, Ігор Швайкою, Валерій Карпунцов зареєстрували у Верховній Раді проект постанови № 2040а «Про внесення змін до “Положення про порядок акредитації журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України щодо допуску до будинків Верховної Ради України”».

На засіданні  Комітету з питань свободи слова та інформації 5 червня депутати вирішили доручити членам комітету докладно вивчити питання акредитації в контексті діяльності управління державної охорони і обговорити його на наступному засіданні.