Рух “Стоп Цензурі!” засуджує припинення мовлення ATR

April 3, 2015

Рух «Стоп Цензурі» засуджує закриття ATR, єдиного в світі телеканалу, що мовив кримськотатарською мовою, та інших ЗМІ холдингу в Криму. Причиною стала відмова окупаційної влади забезпечити мовлення кримськотатарських ЗМІ, внаслідок чого мовлення кримського телеканалу АТR, радіостанції «Meydan» та  дитячого телеканалу «Lale» було припинено попри те, що телеканал виконав всі вимоги окупантів та подав усі необхідні документи задовго до необхідних термінів.

Ми, члени руху «Стоп Цензурі!», висловлюємо підтримку нашим колегам з Криму, і закликаємо українську владу вжити всіх заходів для забезпечення інформаційних прав кримських татар та українців, які проживають на території Криму. Одним із рішень може стати сприяння створенню кримськотатарського мовлення з Києва. 

ATR (1)

Рух «Стоп Цензурі!» приєднується до заяв Європейського Союзу, міжнародних правозахисних організацій, які відкрито засудили дії російської влади і назвали закриття кримських медіа наступом на права людини, який почався в Криму з початку окупації у 2014 році. Переслідування журналістів, незалежних блогерів, перешкоджання діяльності медіа, арешти громадських активістів стали жахливою реальністю для жителів Криму. Особливих утисків та переслідувань зазнали кримські татари, права та свободи яких цілеспрямовано обмежуються російськими окупантами, які закрили навіть дитячий телеканали, що мовив кримськотатарською мовою.