Тиск на ЗМІ

June 14, 2009
Дванадцятого червня 2009 року до Верховної Ради України було внесено проект Постанови ВРУ “Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків втручання органів державної влади і місцевого самоврядування, їх посадових осіб у діяльність засобів масової інформації та інших повідомлень про тиск на свободу слова в Україні” (проект № 4588, н.д. Ганна Герман, фракція Партії регіонів).

Проект постанови пропонує утворити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань розслідування випадків втручання органів державної влади і місцевого самоврядування, їх посадових осіб у діяльність засобів масової інформації та інших повідомлень про тиск на свободу слова в Україні

Комісію пропонується створити на 1 рік з дня прийняття постанови у кількості десяти народних депутатів України під головуванням н.д. Едуарда Прутніка. Заступником голови пропонується обрати н.д. Ірину Геращенко, а до складу увести н. д. Валерія Бондика, Олексія Журавка, Едуарда Матвійчика, фракція Партії регіонів, а також 3 депутати від блоку БЮТ, та по 1 депутатові від фракції блоку Литвина та фракції КПУ.

Звіт Тимчасової слідчої комісії про виконану роботу планується заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради України не пізніше тримісячного терміну з дня прийняття цієї Постанови.