Уряд затвердив Концепцію популяризації України у світовому медіа-просторі

October 18, 2016

На засіданні Кабінету Міністрів України, що відбулося 11 жовтня 2016 року, члени Уряду затвердили розроблену Міністерством інформаційної політики України Концепцію популяризації України у світі та просування інтересів України у світовому інформаційному просторі.

Документ закріплює ключові засади побудови Україною ефективної комунікації з метою формування позитивного іміджу країни та просування її інтересів у світі. 

Концепція спрямована на забезпечення постійної та узгодженої діяльності з підготовки та поширення у світовому медіа-просторі правдивої та об’єктивної інформації про конкурентні переваги, сильні сторони та вагомі досягнення України з метою формування її позитивного образу.

Серед завдань, поставлених Концепцією, – покращення інституційної спроможності України для здійснення міжнародних стратегічних комунікацій, створення та забезпечення механізму відстеження та протидії антиукраїнським інформаційним кампаніям, розвиток системи іномовлення, взаємодія з діаспорою та підвищення інвестиційної та туристичної привабливості України, тощо.

Міністерство інформаційної політики України разом із зацікавленими сторонами має протягом одного місяця додатково розробити та подати до Кабінету Міністрів України план заходів щодо реалізації положень Концепції.

З повним текстом Концепції можна ознайомитися за посиланням: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=249407991