В очікуванні нової Четвірки

June 16, 2010

16 червня 2010 року відбудеться  розгляд кандидатур на чотири вакантні посади в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення. Відбір здійснюватиме  омітет Верховної Ради України з питань свободи та інформації. Засідання проводитиметься за участі кандидатів та транслюватиметься наживо.

Серед списку з двадцяти чотирьох потенційних  претендентів можна знайти висуванців від основних політичних сил: НУНС-у, Партії регіонів, «Блоку Литвина», Комуністичної партії та БЮТ-у, які змагатимуться за заміщення місць, які «звільнили»  Юрій Плаксюк, Віталій Шевченко, Тетяна Лебедєва та Віктор Понеділко.

У конкурсі  беруть участь також висуванці від громадських організацій. Зокрема, представниками від журналістської спільноти є директор Інституту медіа права Тарас Шевченко та шеф-редактор «Телекритики» Наталя Лигачова. Їх кандидатури було запропоновано Незалежною медіа профспілкою України в кооперації з громадським рухом «Стоп цензурі!».

З повним списком кандидатів на заміщення посади члена Національної ради можна ознайомитись  за посиланням: http://www.medialaw.kiev.ua/news/media/1420/