ВУРівці ознайомилися з міжнародним напрямком роботи РПР

October 17, 2016
14699418_1449403198408831_1847333954_oРобота у Відкритому Університеті Реформ триває. Цього тижня ВУРівці зустрілись з Оксаною Нечипоренко, директором проекту Go Global, членом ради РПР та Оленою Галушкою – менеджером з міжнародних зв’язків Реанімаційного Пакету Реформ.
 
Оксана Нечипоренко розповіла слухачам про побудову іміджу України на міжнародній арені. Спікер пояснила як їх проект реалізує мовні табори для українських дітей, із залученням іноземних викладачів-волонтерів. У рамках реалізації року англійської мови, команда Go Global вже запросила 120 волонтерів із різних країн світу та інтегрувала їх в українське суспільство.
 
“Українці діаспори, випускники топових вишів світу та волонтери міжнародних організацій на місяць стали вчителями англійської мови для дітей з різних регіонів країни”– зазначила вона.
 
За словами Оксани Нечипоренко, першочерговим завданням Go Global було показати справжню Україну без кордонів і стереотипів, яскраву та сучасну. І популяризація англійськоі мови наближує українців до європейської спільноти.
 
У рамках лекції ВУРівцям було запропоновано розробити своє бачення презентації України для іноземців-волонтерів. Серед багатьох ідей були і ті, що вже є у розробці команди Оксани.
 
14658376_1449403128408838_1023237_nЗ лекції Олени Галушки студенти ВУРу дізнались про міжнародний напрям роботи РПР. Даний напрям розділений на декілька секторів: міжнародна адвокація, міжнародна комунікація та експертиза. Сектор комунікації займається роз’ясненням іноземним політикам про те, як відбуваються реформи в України.
 
“Головне їм донести, що в Україні відбуваються зміни. Рано чи пізно виборці європейських політиків запитають, для чого їх країна спонсорує Україну. Тому нам необхідно розказувати не лише про проблеми і зради, а й про плюси та перемоги” – зазначила пані Олена.
 
Вона наголосила на важливості комунікації з міжнародними партнерами, аби довести іноземцям, що їхній вклад недаремний. Тож адвокація у міжнародному напрямі працює, щоб донести до іноземних політиків14689300_1449403368408814_2107088293_oнеобхідність в допомозі Україні. Також цей сектор працює для залучення іноземних експертів та впливів на українську владу через європейських та американських політиків.
 
“Іноземцям цікаво знати думку громадян, які реформи вони потребують, тому ще один із напрямів роботи сектору експертизи – це соціальні опитуваннями суспільства. Також цей сектор вивчає досвід інших країн у реформах, та що запозичують у нас. Наприклад, система Prozorro – це унікальний проект, такого ніде в світі більше немає… В Молдові зараз впроваджують схоже на законодавчому рівні” – наголосила спікер.