Юристка ІМП виступила суддею на змаганнях з медіа права

March 22, 2016

Цими вихідними у Львові відбулись Національні судові змагання з медіа права. Юристка Інституту Медіа Права Галина Чижик виступила у ролі судді.

Організатором змагань став локальний осередок Європейської організації студентів права (ELSA) у Львові. Участь у змаганнях взяли 6 команд, які представляли Львівський національний університет ім. І. Франка, Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника, Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, Національний університет «Одеська юридична академія». Змагання відбувались у формі судового процесу, де команди, виступаючи у ролі позивача та відповідача, представляли суддівському журі свої аргументи. Одну зі фабул, за якими змагались студенти, готував Інститут Медіа Права.

«Виявилось, що суддею бути не так легко, як здається на перший погляд. Адже ти маєш бути максимально об’єктивним і утримуватись від того, аби не стати на бік якоїсь команди, – коментує свою участь у змаганнях Галина Чижик. – Це був цікавий і корисний досвід».

DSC_1100
Предметом студентських дебатів стало питання про баланс між правом на вільне вираження поглядів та правом на повагу до особистого життя. Студенти обговорювали питання меж допустимої критики публічних осіб та роль преси у демократичному суспільстві. Перемогу здобула команда Львівського національного університету імені Івана Франка.