Засідання Комітету свободи слова

November 2, 2009

Четвертого листопада заплановане засідання Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації.

 

Комітет планує розглянути проект Постанови ВРУ “Про призначення О. Наливайка на посаду Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України (проект №4733, КМУ)”. Нагадаємо, що на сьогодні пан Наливайко залишається виконуючим обов’язки голови, а сам Комітет не має повноцінного голови більше року, адже його колишнього голову Едуарда Прутніка було обрано народним депутатом України.

 

Крім того, депутати розглянути проект Закону України “Про Державний бюджет України на 2010 рік” (законопроект №5000, КМУ). Проектом передбачено видатки на засоби масової інформації в обсязі 736,57 млн грн. на підтримку ЗМІ, з них на телебачення і радіомовлення – 631,5 млн, преси – 32,3 млн, 32 млн – на підтримку книговидання і 39,8 млн – на підтримку інших ЗМІ.

Також депутати планують розглянути проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про рекламу” (законопроект №3081; Президент України; щодо приведення у відповідність до Європейської конвенції про транскордонне телебачення) та проект Закону України “Про внесення змін до ст. 31 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (законопроект №5096; н.д. Юрій Кармазін, н.д. Олена Бондаренко,  н.д. Віктор Уколов, н.д. Володимир Ландік; щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні.

Засідання комітету має відбутися в головному приміщенні Верховної Ради о 14.00 в залі №5.