Завершився перший тиждень Міжнародної літньої школи медіа права

July 11, 2010

Вже з першого дня Міжнародна літня школа медіа права почала активну роботу. Так розпочала школу вступною лекцією про свободу слова в сучасному світі адвокат Наталя Петрова.  

Протягом першого тижня учні Шостої міжнародної літньої школи медіа права прослухали лекції викладача Південно-Уральського Державного Університету Алєксєя Мінбалєєва, адвоката Алі Сафарова, юриста Європейського суду з прав людини Олени Дмитренко та судді, заступника голови Миколаївського апеляційного суду Василя Паліюка. А також взяли участь у роботі експертного семінару на тему «Концентрація медіа власності та її вплив на свободу і плюралізм ЗМІ». Семінар був проведений рамках спільного проекту Ради Європи та Європейського Союзу «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» та за сприяння Інституту Медіа Права.

Другий тиждень школи буде не менш насиченим. Учні школи будуть слухати лекції юриста міжнародної організації «Артикль 19» Бойка Боєва, доцента Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого Всеволода Речицького, адвоката, викладача Національного університету «Києво-Могилянська академія» Тетяни Смирнової, а також експерта Тролса Ларсена (Лондон). У середу учні літньої школи стануть учасниками круглого столу «Гарантії редакційної свободи журналістів телерадіокомпаній», який організовує Інститут Медіа Права.

Фото на flickr.com