Гаряча лінія юристів Руху ЧЕСНО

October 2, 2012

Гаряча лінія розрахована насамперед на членів Руху «Чесно» (зокрема, представників організацій-членів Координаційної ради Руху, членів регіональних координаційних рад), а також на журналістів, які висвітлюють підготовлену Рухом «Чесно» інформацію.

Беззаперечно важливим є досягнення правомірності у ході поширення інформації про осіб, які претендують або можуть претендувати на посаду народного депутата України. Тому юристи гарячої лінії готові допомогти у з’ясуванні відповідних правових аспектів, зокрема, щодо:

  • юридичних засад діяльності Руху «Чесно»;
  • правового регулювання виборчого процесу;
  • особливостей висвітлення виборів у ЗМІ та політичної агітації;
  • умов правомірного поширення інформації про особу;
  • правового регулювання захисту честі, гідності та ділової репутації;
  • належного реагування на скарги осіб у зв’язку із поширенням інформації про них.

За консультаціями запрошуємо звертатися листом на електронну пошту (вказавши своє прізвище та ім’я, організацію/установу та контактну інформацію):

chesno@medialaw.kiev.ua або за тел. (044) 383 20 44

Діяльність Руху «Чесно» спрямована на забезпечення виборцям можливості доступу до різнобічної та неупередженої інформації, потрібної для здійснення усвідомленого, поінформованого, вільного вибору (стаття 63 Закону України «Про вибори народних депутатів України»). При цьому Рух дотримується принципів неупередженості, збалансованості, достовірності, повноти і точності поширюваної інформації.