ІМП вимагає звільнити Расула Джафарова!

August 5, 2014

Заява Інституту Медіа Права щодо незаконного затримання Расула Джафарова


Інститут Медіа Права рішуче засуджує переслідування правозахисників у Азербайджані, зокрема, нещодавній арешт засновника Клубу прав людини Расула Джафарова.

Расул Джафаров є відомим у Азербайджані правозахисником та журналістом, координатором проекту «Мистецтво за демократію», а також є випускником Міжнародної літньої школи медіа права, що уже десять років поспіль проводиться ІМП.



Відверто політичний характер переслідувань щодо Расула Джафарова, його незаконний арешт та обмеження права виїзду за кордон порушують не лише право на свободу пересування, а й свободу вільно виражати свої погляди та переконання. Тиск, що чиниться на громадських активістів, незгодних з політикою держави, шляхом застосування до них механізмів кримінального права, спричиняє «охолоджувальний ефект» на свободу слова в цілому, що є абсолютно неприпустимим з точки зору міжнародних стандартів та прав людини.

Інститут Медіа Права вимагає негайно звільнити Расула Джафарова та припинити будь-які політичні переслідування правозахисників, у зв’язку з їх діяльністю та поглядами.