«10 першочергових кроків для збереження телебачення в Україні»

June 17, 2014

Юрист Інституту Медіа Права Ігор Розкладай разом з колегами з Громадської ради при Національній раді з телебачення та радіомовленняПавлом Моісеєвим та Олександром Глущенком 17 червня 2014 року в інформаційному агентстві «Укрінформ» представили  «10 першочергових кроків для збереження телебачення в Україні». 

Відповідно до угоди “Женева-2006” за рік, 17 червня 2015 року, Україна має вимкнути аналогове телемовлення. У разі відсутності швидких та рішучих дій країна залишиться без ефірного телебачення. 

Під час прес-конференції було представлено 10 вимог до оновленого складу Національної Ради, виконання яких допоможе збудувати мережу ефірного цифрового мовлення та забезпечити громадянам доступ до інформації. Також експерти обговорили основні проблеми і виклики, що постають перед українцями, у зв’язку з переходом на «цифру».

На завершення прес-конференції члени Громадської ради передали перелік з 10-ти першочергових кроків до Національної ради, а копію документу закопали у пляшці перед входом до приміщення регуляторного органу. Цей символічний знак слугуватиме щоденним нагадуванням та поштовхом до виконання рішення Громадської ради. Рівно за рік, 17 червня 2015 року, учасники акції відкопають документ та проконтролюють виконання вимог. 

Прес-конференція відбулася за підтримки Міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна», громадської організації «Інститут Медіа Права», інформаційно-аналітичного журналу про ТВ «Media Sat».

Відео з прес-конференції доступне на сайті інформаційного агенстства Укрінформ за посиланням:

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/pres_konferentsiya_1947537