РПР провів щорічну зустріч з міжнародними партнерами

November 11, 2016

Тарас11 листопада відбулась щорічна зустріч членів коаліції РПР з іноземними партнерами для обговорення поточних викликів та планів на майбутнє. У заході брав участь директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко, який є співголовою Ради РПР.

На заході були презентовані основні досягнення РПР за останній рік, зокрема прийняття Хартії та Стратегіїртр РПР 2016-2017, затвердження нових правил роботи експертних груп та запровадження змін в структурі адвокаційного менеджменту діяльності РПР. Для посилення адвокації та комунікації реформ, впродовж 2016 року коаліція РПР поповнилася 20 авторитетними громадськими організаціями та зараз налічує 86 ГО-учасниць.

На зустрічі представили також Дорожню карту реформ на 2016-17 роки, спільно напрацьовану експертами 23 груп РПР.

Представники міжнародних організацій позитивно оцінили інституційні зміни, запроваджені коаліцією та у форматі відкритої дискусії озвучили свої пропозиції щодо підвищення ефективності діяльності РПР, зокрема в частині імплементації законопроектів та необхідності розробки регіонального компоненту для просування реформ.

ррУчасники коаліції РПР та іноземні партнери погодилися, що посилюватимуть співпрацю в різних напрямках реформ для напрацювання та імплементації системних змін в Україні.

Захід проводився за підтримки Уряду Швеції та Європейського Союзу у рамках проекту “Посилення коаліції РПР”, який впроваджується Центром демократії та верховенства права.

Матеріал взято з сайту Реанімаційного пакету реформ