25 січня відбувся круглий стіл на тему “Діяльність засобів масової інформації у виборчий період”

January 1, 1970

«Інститут Медіа Права» за підтримки Представництва Інтерньюз – Нетворк в Україні провела круглий стіл  на тему: «Діяльність засобів масової інформації у виборчий період: правове регулювання та практика». Захід було проведено у межах діяльності Юридичної коаліції, членами якої є Незалежна Асоціація телерадіомовників, Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси, Інститут Медіа Права, Асоціація Медіа Юристів, Інститут Масової інформації та Київська незалежна медіа профспілка.

На круглому столі свою думку презентували директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко та юрист організації Ігор Розкладай, адвокат Вячеслав Якубенко, народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Юрій Ключковський, юрист Інституту Масової Інформації Роман Головенко та директор з правових питань МГО «Інтерньюз-Україна» Павло Моїсеєв.

За круглим столом учасники якими були представники ЗМІ, Незалежної Асоціації телерадіомовників, Української асоціації періодичної преси, Комітету з питань свободи слова та інформації, Індустріального телевізійного комітету, Міністерства юстиції та ряду інших організацій, обговорили питання недоліків виборчого законодавства, особливо в частині передвиборчої агітації та висвітлення засобами масової інформації передвиборчого процесу.

У ході круглого столу Інститут Медіа Права презентував свою оцінку ситуації та запросив висловитися експертів з питань медіа, представників влади, громадських організацій, журналістів. Дискусія за круглим столом зводилася до обговорення практичних проблем першого туру президентських виборів та потенційних змін до виборчого законодавства.