28 квітня суд розгляне справу за позовом Інституту Медіа Права до Апарату Верховної Ради України

April 26, 2011

Двадцять восьмого квітня 2011 року Окружний адміністративний суд міста Києва розгляне справу за позовом Інституту Медіа Права до Апарату Верховної Ради України.

У позовній заяві Інститут просить зобов’язати Апарат Верховної Ради України надати відповідь на інформаційний запит, що був поданий у вересні 2010 року і досі лишається без відповіді.

Нагадаємо, що у зазначеному запиті йшлося про офіційне друковане видання Верховної Ради України – газети «Голос України». Інститут Медіа Права хотів дізнатися, як пов’язані організаційно і фінансово Верховна Рада України (засновник «Голосу України») та приватне підприємство, що видавало цю газету.

Раніше Інституту Медіа Права оскаржував бездіяльність Верховної Ради України до Вищого адміністративного суду України. Однак суд встановив, що із цього питання слід подавати позов до Апарату парламенту.

Судове засідання відбудеться 28 квітня 2011 р. об 11.00 за адресою м. Київ, вул. Хрещатик, 10, пов. 2, зала судового засідання № 3. Розгляд справи є відкритим, однак про бажання бути присутніми на слуханні просимо вас повідомити за тел. 284-61-64 або за e-mail info@medialaw.kiev.ua. Представників засобів масової інформації просимо назвати своє видання або канал, а також повідомити про намір здійснювати фото- чи відеозйомку.