31 статтю змінено

January 14, 2011

Тринадцятого січня 2011 року був опублікований, а відтак – набув чинності Закон України «Про внесення змін до статті 31 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» № 2822-VI.

Цим законом встановлено, що «методика розрахунків розмірів ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензій на мовлення, ліцензій провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії та видачу дубліката ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги затверджується Кабінетом Міністрів України».

Окрім того, виключене положення, яке встановлювало, що за переоформлення ліцензії на мовлення та ліцензії провайдера програмної послуги або видачу дубліката ліцензії на мовлення та ліцензії провайдера програмної послуги справляється плата в розмірі п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що востаннє статтю 31 змінювали в червні 2009 року, як наслідок різкого збільшення ліцензійних зборів, затвердженим Кабміном. Водночас ці зміни створили правову прогалину, адже була втрачена методика обчислення збору на супутникове, кабельне і проводове мовлення.