9 серпня – продовження розгляду справи за позовом Віктора Тарана до Апарату Верховної Ради України

August 7, 2013
Дев’ятого серпня 2013 року, у п’ятницю, Окружний адміністративний суд міста Києва продовжить розгляд справи за позовом директора Центру політичних студій та аналітики Віктора Тарана до Апарату Верховної Ради України. Судове засідання розпочнеться об11:00 за адресою м. Київ, вул. Хрещатик, 10, 3 поверх, зал судового засідання № 305. Інтереси Віктора Тарана представлятиме юрист Інституту Медіа Права Ольга Сушко. 
 
Нагадаємо, суд почав слухання у цій справі 5 серпня 2013 року і оголосив перерву для надання відповідачем додаткових доказів. Судовий позов пов’язаний із тим, що Віктор Таран звернувся до Апарату Верховної Ради України із запитом про надання копій декларацій про доходи шести народних депутатів України: голів депутатських фракцій (О. Єфремова, В. Кличка, П. Симоненка, О. Тягнибока, А. Яценюка) та Голови Верховної Ради України Рибака В.В.

Апарат Парламенту не надав запитані декларації, мотивуючи відмову наявністю у цих документах конфіденційної інформації про народних депутатів та членів їх сімей. Натомість, за Законами України «Про доступ до публічної інформації» та «Про засади запобігання і протидії корупції» декларації парламентарів не лише повинні надаватися на запити, а й підлягають публікації в офіційних друкованих виданнях. Віктор Таран просить суд визнати дії Апарату Парламенту протиправними, і зобов’язати його надати копії запитаних документів.

Відповідач стверджує, що Віктору Тарану було надіслано копію декларації Арсенія Яценюка, однак пан Таран цей лист так і не отримав. Дев’ятого серпня суд дослідить питання про те, чи мало місце отримання цього листа адресатом, а також продовжить розгляд справи по суті.


Розгляд справи є відкритим, однак про бажання бути присутніми на слуханні просимо вас повідомити за тел. 044-496-05-80 або за e-mail info@medialaw.kiev.ua. Представників засобів масової інформації просимо назвати своє видання або канал, а також повідомити про намір здійснювати фото- чи відеозйомку.