Адаптація законодавства

April 3, 2012

Двадцять восьмого березня 2012 року Кабінет Міністрів України розпорядженням № 156-р затвердив план заходів щодо виконання у 2012 році Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу.

Так, Міністерство юстиції України спільно з Антимонопольним комітетом та НКРЗ (за згодою) мають розробити законопроект про внесення змін до Закону України “Про телекомунікації” щодо визначення та проведення аналізу відповідних ринків послуг у галузі електронних комунікацій, які є потенційним предметом очікуваного регулювання та створення ефективного механізму, а МВС та СБУ мають розробити проекту Закону України “Про боротьбу з кіберзлочинністю”.

Міністерству освіти та науки молоді та спорту та Державній службі інтелектуальної власності доручено розробити проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань інтелектуальної власності», №7205, а також із залученням Держкомтелерадіо — проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав», №6523.

Окрім цього, Держкомтелерадіо спільно з МЗС доручено супроводжувати в парламенті проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу», №3081. Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання галузі зв’язку», № 9747 доручено супроводжувати НКРЗІ (за згодою).

Міністерству юстиції у 2012 році доручено здійснювати переклад актів acquis communautaire на українську мову.


Адреса розпорядження:http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/156-2012-%D1%80/page