Адаптовані канали

April 2, 2008

Другого квітня 2008 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула питання про затвердження переліку програм зарубіжних мовників, які потребують адаптації до норм українського законодавства. Національна рада вже публікувала попередній перелік таких програм, але із застереженням, що він потребує уточнень і доповнень.

Мета такого переліку, на думку Національної ради. полягає у виконанні вимог статті 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», яка визначає, що в Україні без обмежень транслюються виключно ті зарубіжні програми, які відповідають Європейській конвенції про транскордонне телебачення. Інші іноземні програми мають адаптуватися, згідно зі статтями 6, 47, 59, 62 цього закону.

Також Національна рада доручила відповідним службам протягом трьох місяців підготувати список провайдерів програмної послуги, котрі не виконали вимогу, яка міститься в кожній ліцензії, а саме: про надання документальних підтверджень здійснення адаптації програм іноземних телерадіокомпаній.

 

Перелік телеканалів: http://nrada.gov.ua/documents/perelik.doc