Анонс: Доступ до інформації на пострадянському просторі

July 23, 2012

КРУГЛИЙ СТІЛ

«Актуальні проблеми права на доступ до інформації на пострадянському просторі»


25 липня Інститут Медіа Права запрошує експертів обговорити позитивний і негативний досвід країн СНД у сфері доступу до інформації

У середу, 25 липня 2012 року, у Києві Інститут Медіа Права проведе круглий стіл на тему «Актуальні проблеми права на доступ до інформації на пострадянському просторі». Захід проходитиме у готелі «Хрещатик», що знаходиться за адресою вул. Хрещатик, 14 (конференц-зал «Володимирський»).

Вільний доступ до інформації, якою розпоряджаються органи влади, є важливою умовою демократичного управління. Без оперативного і зручного механізму отримання таких відомостей неможлива ані повноцінна робота журналістів, ані дієва участь громадян у суспільному житті. Тим не менше, усі країни СНД досі відчувають вплив радянської філософії закритості інформації. На сьогоднішній день держави досягли різного рівня у подоланні цієї проблеми. Передумовою для покращення ситуації у кожній з країн може стати обмін ідеями та досвідом між медіаекспертами з пострадянського регіону.

Досвід Вірменії, Молдови, Киргизстану, Росії і Таджикистану представлять учасники 8-ї Міжнародної літньої школи медіа права. До обговорення запрошуються усі зацікавлені спеціалісти у галузі медіа права, а також журналісти. Учасники розкажуть про реалізацію права на доступ до публічної інформації, актуальних проблемах у цій сфері і досвіді їх вирішення в різних країнах.

Захід почнеться о 10:00 у середу, 25 липня, та триватиме до 13:00. Початок реєстрації та вітальна кава – о 9:30. Мова круглого столу – російська.

Якщо ви бажаєте взяти участь у цьому заході, повідомте про це, будь ласка, за електронною адресою event@medialaw.kiev.ua або за телефоном +380663819068.

 


Проведення заходу стало можливим завдяки підтримці Спільного Проекту Європейського Союзу та Ради Європи «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі», а також міжнародної організації «Міжнародна Підтримка Медіа».