АНОНС. Судове засідання: Чи відкриє суд автобіографії депутатів?

April 14, 2015

У вівторок,  26 травня, о 9.30 Окружний адміністративний суд розгляне позов Інституту Медіа Права до Центральної виборчої комісії  і визначить, чи мають автобіографії кандидатів у народні депутати бути доступними для громадян. Справа стосується відомостей про лідерів політичних партій на парламентських виборах 2014 року: Віталія Кличка, Юлії Тимошенко, Олега Ляшка, Арсенія Яценюка, Ганни Гопко та Юрія Бойка.

Законодавство про вибори встановлює, що вся інформація, яка міститься у документах, поданих кандидатами для реєстрації на виборах є відкритою. Однак, ЦВК відмовилася надати копії автобіографій на запит Інституту Медіа Права у листопаді, надіславши у відповідь лише короткі біографічні довідки, заявляючи, що решта інформації є конфіденційною.

«На жаль, судова практика у справах щодо доступу до автобіографій політиків, які розглядались адміністративними судами раніше, свідчить про те, що рішення може бути не нашу користь, – зауважує директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко. – Але ми готові пройти всі інстанції і вимагати у Європейському суді захисту права громадян знати, кого вони обирають до парламенту».
Розгляд справи є відкритим.

Дата і час: 26 травня, 9.30
Місце: Окружний адміністративний суд м. Києва, вул. Велика Васильківська, 81а., зал засідань №101

Акредитація обов’язкова:
Віта Володовська
v.volodovska@gmail.com
093 587 13 58