Анонс: тренінг з питань доступу до інформації для юристів і громадських активістів

October 26, 2015

 

 DMFA    logo_ukr_vertical-jpg      UNDP_logo_EN

Інститут Медіа Права оголошує конкурс на участь у базовому тренінгу з питань доступу до публічної інформації для юристів та громадських активістів з обласних центрів України, який проводитиметься у Києві 5-6 листопада 2015 року та має на меті підготовку активістів – захисників права на доступ до публічної інформації.

Протягом заходу планується розгляд наступних питань:

  • огляд останніх змін, внесених до медіа-законодавства України;
  • співвідношення права на доступ до публічної інформації та захисту персональних даних;
  • доступ до інформації, визнаної службовою, таємною чи конфіденційною;
  • оскарження відмов у доступі до інформації;
  • практичні аспекти доступу до публічної інформації.

 

До участі в тренінгу  запрошуються юристи та громадські активісти з обласних центрів України (крім Києва), які зацікавлені у використанні механізмів доступу до публічної  інформації, мають намір використовувати набуті знання на території своєї області та мають невеликий практичний досвід у цій темі. Для цього необхідно надіслати резюме та мотиваційний лист на адресу Інституту Медіа Права: ch.burtnyk@medialaw.kiev.ua до 1 листопада 2015 року.

Охочих взяти участь у тренінгу просимо надсилати анкети якнайшвидше, оскільки відбір буде відбуватись одночасно з надходженням анкет. За результатами відбору Інститут Медіа Права направить підтвердження запрошеним учасникам. Планується участь 20 осіб. Точна інформація про програму та місце проведення заходу буде повідомлена додатково. Організатори відшкодовують учасникам витрати, пов’язані з участю в заході, а саме учасникам із регіонів витрати за проїзд до м. Києва (купейне місце поїзду, Інтерсіті 2 клас) а також забезпечують проживання у готелі. Відшкодування вартості проїзду та проживання в готелі буде здійснено тільки тим учасникам, що отримали відповідне підтвердження.

Даний тренінг проводиться в рамках проекту «Демократизація, права людини і розвиток громадянського суспільства», який виконується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії протягом 2013-2016рр.