Сім членів податкового комітету звернулися до Н. Южаніної з проханням розглянути антитютюнові законопроекти якнайшвидше

July 8, 2016

Народні депутати, члени Комітету з питань податкової та митної політики звернулися  до його голови Южаніної Н. П. з проханням винести на розгляд Комітету з питань податкової та митної політики законопроекти № 2820 «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну» та № 2430-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо виконання зобов’язань України за Угодою про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами (стосовно виробництва, презентації та реалізації тютюнових виробів, їх реклами і спонсорства)» на наступне засідання комітету.

Серед парламентарів, які підписали звернення до Ніни Южаніної – Секретар Комітету з питань податкової та митної політики Олег Кришин та його члени Олександр Кірш (Народний Фронт), Михайло Головко (позафракційний), Роман Заставний (Народний Фронт), Тарас Юрик (БПП), Валерій Іщенко (БПП), Олег Ляшко (РП).

«Як відомо, через те, що Комітет досі не розглянув зазначені законопроекти, це стало формальною причиною того, що вони вже понад рік не виносяться на розгляд у Верховній Раді. До того ж, податковий комітет є профільним по проекту закону №2430-1. Ситуація із затягуванням розгляду профільного законопроекту шкодить іміджу нашого комітету та є порушенням регламенту.

Враховуючи суспільний резонанс та критику Комітету з боку громадянського суспільства через затягування розгляду цих законопроектів, а також беручи до уваги той факт, що це підриває авторитет високоповажного Комітету з питань податкової та митної політики та його членів, вважаємо за доцільне включити до порядку денного та розглянути на наступному засіданні Комітету зазначені законопроекти», – йдеться у зверненні.

antitobacco1