Апарат Верховної Ради надав журналістам дані з декларацій народних депутатів

September 3, 2014

За сприяння Фонду захисту права на доступ до інформації, заснованого Інститутом Медіа Права за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», 7 серпня 2014 року до Окружного адміністративного суду міста Києва було оскаржено відмову Апарату Верховної Ради України надати скановані копії декларацій про доходи народних депутатів С.В. Пашинського та А.В. Сенченка у відповідь на запит Інформаційного агентства «Українські новини».

В процесі судового розгляду справи Апарат Верховної Ради України погодився добровільно виконати позовні вимоги і надав позивачу усю запитану інформацію, у зв’язку з чим, провадження у справі було припинено.

Результати судового оскарження дозволяють сподіватись, що відтепер декларації про фінансовий стан обранців стануть більш доступними не лише на офіційному веб-сайті парламенту, де вони мають оприлюднюватись відповідно до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», але і у відповідь на запити громадськості.

Метою проекту «Забезпечення судового захисту права на інформацію за підтримки Фонду та мережі захисників права на доступ до інформації», що здійснюється Інститутом Медіа Права за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», є гарантування правового захисту права кожного на доступ до інформації. Детальніше про програму: www.irf.ua