Апарат Верховної Ради України надав копію ще одного протоколу засідання парламентського комітету

October 2, 2013

Другого жовтня 2013 року відбулось судове засідання у справі Наталії Соколенко проти Апарату Верховної Ради України.

11 квітня 2013 року Наталія Соколенко подала запит до Апарату Верховної Ради України, який стосувався надання копії протоколу засідання Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України, що відбулося 27 лютого 2013 року і на якому, зокрема, розглядалося питання несумісності депутатського мандата народного депутата України Сергія Власенка з адвокатською діяльністю. Однак, протягом більше чотирьох місяців ніякої відповіді отримано не було. Саме тому 22 серпня 2013 року Наталія Соколенко та її представники подали до Окружного адміністративного суду міста Києва позов до Апарату Верховної Ради України, в якому оскаржували ненадання відповіді на запит про інформацію.

У ході судового розгляду позовної заяви Апарат Верховної Ради України добровільно задовольнив  вимоги позивача, надавши копію запитаного протоколу.

Ця судова справа підтримувалась Фондом захисту права на доступ до інформації, заснованим Інститутом Медіа Права за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.