Апарат Верховної Ради зобов’яжуть надати інформацію про оприлюднення декларації Олександра Єфремова

July 9, 2014

Вищий адміністративний суд України відмовив у відкритті провадження за скаргою представника Апарату Верховної Ради України на рішення апеляції, за яким Апарат зобов’язаний надати відповідь на інформаційний запит Оксани Коваленко.

Нагадаємо, що 13 травня 2014 року Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу журналістки Оксани Коваленко і визнав неправомірною відмову Апарату Верховної Ради України в наданні інформації про те, де були оприлюднені відомості з декларації голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова за 2012 рік, а також зобов’язав Апарат ВРУ надати повну, точну і достовірну відповідь на запит. Раніше, суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову на підставі того, що оприлюднення відомостей з декларації може здійснюватись виключно за згодою народного депутата.

На разі представники Позивачки ініціювали відкриття виконавчого провадження у справі з метою зобов’язати Апарат Верховної Ради України надати повну та достовірну інформацію на запит, як це передбачено Законом України «Про доступ до публічної інформації».

Ця судова справа підтримується Фондом захисту права на доступ до інформації, заснованим Інститутом Медіа Права за сприяння Міжнародного фонду «Відродження».