Боротьба за реєстр судових рішень

November 20, 2011

Шістнадцятого листопада 2011 року до Верховної Ради України було внесено проект Закону України “Про внесення змін до ст. 3 Закону України “Про доступ до судових рішень” (законопроект №9468, н.д. Анатолій Гриценко; щодо вдосконалення умов доступу громадян до рішень судів загальної юрисдикції).

Проектом пропонується встановити, що до реєстру судових рішень включаються всі без винятку судові рішення судів загальної юрисдикції. У випадку, якщо судові рішення містять інформацію, що становить державну таємницю, то такі рішення включаються до Реєстру в частині, що не становить таку таємницю, зазначено в законопроекті.

Нагадаємо, що 20 жовтня 2011 року Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон України “Про  внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розгляду справ Верховним Судом України. Цим законом, зокрема було змінено ч.3 ст.3 Закону України “Про доступ до судових рішень”, яка встановила, що перелік судових рішень судів загальної юрисдикції, що підлягають включенню до Реєстру, затверджується Радою суддів України за погодженням з Державною судовою адміністрацією України.

Картка законопроекту: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=41787