Cуд заборонив проводити акцію біля Межигір’я

June 4, 2013

Київський окружний адміністративний суд заборонив проведення акції руху «Стоп цензурі!» біля Межигір’я в День журналіста, який відзначається 6 червня. Відповідне рішення ухвалила 3 червня 2013 року суддя Світлана Харченко, задовольнивши позов сільського голови села Нових Петрівців Родіона Старенького.

У своєму рішенні суд ґрунтувався на листі Вишгородського райвідділу міліції про те, «що проведення мирного зібрання 6 червня 2013 року може призвести до грубого порушення громадського порядку та безпеки учасників дорожнього руху».

Юрист Інституту Медіа Права Ольга Сушко вважає, що рішення Київського окружного адміністративного суду про заборону мирних зібрань журналістів біля президентської резиденції «Межигір’я» базувалося лише на припущеннях та обмежує права медійників, оскільки у постанові суд так не роз’яснив, яким чином збори 50 журналістів призведуть до таких згубних наслідків.

Рух “Стоп цензурі!” має намір оскаржити відповідне рішення до Київського апеляційного адміністративного суду.

Нагадаємо, позаминулого року Старенький вже подавав аналогічний позов. Тоді суд заборонив проводити акцію з аналогічних підстав.