Держкомтелерадіо очолить Олександр Курдінович

June 16, 2011

Шістнадцятого червня 2011 року парламент розглянув пропозиції Президента України про надання згоди Верховної Ради України на звільнення Юрія Плаксюка з посади голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України і про призначення на цю посаду Олександра Курдіновича.

З обох питань Верховна Рада України прийняла позитивне рішення. Подання щодо звільнення Ю. Плаксюка було підтримане 258-ма голосами. За призначення О. Курдіновича на посаду проголосували 277 народних депутатів.

Нагадаємо, що відповідні подання Президент України вніс до парламенту 8 червня 2011 року. П’ятнадцятого червня зміну голови Держкомтелерадіо підтримав Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації.

Після одержання згоди Верховної Ради України, відповідно до статті 106 Конституції України, Президент може своїм указом затвердити нового керівника Держкомтелерадіо.

Картка проекту Постанови про надання згоди на звільнення Президентом України Плаксюка Ю.О. з посади Голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=40625

Картка проекту Постанови про надання згоди на призначення Президентом України Курдіновича О.В. на посаду Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=40626